Deze website maakt gebruik van cookies die nodig zijn voor de werking van deze website. We gebruiken extra cookies voor de ondersteuning van aanvullende functionaliteiten op de website of om anonieme gebruikersstatistieken te verzamelen voor het verbeteren van de website. Meer informatie

JAN GEBRUIKT
ZIJN TELEFOON
OM ZIJN GLUCOSEWAARDEN
TE CONTROLEREN

John gebruikt zijn glucosemonitoring-app om zijn bloedsuikerspiegel te controleren

Over CGM
Wat is Continue Glucosemonitoring?

Met continue glucosemonitoring heeft u continu inzicht in uw glucosewaarden, waardoor u trends en patronen kunt volgen. Met Guardian Connect is dat via een app op uw iPhone of Android, waar en wanneer u dat wilt.

Guardian Connect werkt met een sensor en een kleine zender die elke 5 minuten uw glucosewaarden meten en versturen, zodat u elke dag 288 resultaten van glucosemetingen ontvangt. Het goede nieuws is, u hoeft uw vingers niet vaker te prikken dan gewoonlijk, maar u krijgt wel zoveel meer informatie.

Het systeem toont u uw glucosewaarden en ook of de waarde stijgt of daalt (trend). U kunt ook gepersonaliseerde voorspellende alarmen instellen voor hypo's of hypers, zodat u de kans krijgt om te reageren voordat deze optreden.

Een hypo kan binnen enkele minuten tussen twee reguliere meetmomenten plaatsvinden. Met Guardian Connect kunt u uw glucosewaarden continu in de gaten houden en op tijd ingrijpen.

MEER WETEN

ONDERDELEN VAN CONTINUE GLUCOSEMONITORING

ONDERDELEN VAN CONTINU GLUCOSEMONITORING

HOE WERKT CONTINUE GLUCOSEMONITORING?

Het continue glucosemonitoringsysteem van Medtronic werkt met een sensor die u om de 6 dagen vervangt, en een zender die een jaar lang meegaat. Dit geldt dus ook voor het nieuwe Guardian Connect systeem.

De Enlite sensor van Medtronic bestaat uit een dunne flexibele elektrode die net onder de huid wordt ingebracht. Deze voelt u niet zitten. De elektrode is voortdurend in contact met uw interstitieel vocht. Een chemische reactie tussen de glucose en het materiaal van de elektrode zorgt ervoor dat de sensor continu uw glucosegehalte kan meten. Een kleine zender, die gekoppeld is aan de sensor, stuurt deze informatie via Bluetooth door naar uw mobiele telefoon, in het geval van Guardian Connect.

De sensor meet uw glucose in het interstitieel vocht en niet rechtstreeks in uw bloed, dit betekent dat er een kleine fysiologische vertraging van ongeveer zeven minuten ontstaat, de tijd die glucose nodig heeft om van het bloed naar het interstitieel vocht te bewegen. Vandaar dat het mogelijk is, dat uw vingerprikmeting (van uw bloedglucose) kan verschillen van de glucosesensormeting door Guardian Connect.

MEER WETEN