Deze website maakt gebruik van cookies die nodig zijn voor de werking van deze website. We gebruiken extra cookies voor de ondersteuning van aanvullende functionaliteiten op de website of om anonieme gebruikersstatistieken te verzamelen voor het verbeteren van de website. Meer informatie

verhalen
van patiënten

verhalen van patiënten

Guardian™ Connect, zeker weten.
Stelt u zich eens voor wat een verschil een uur kan maken.

Blijf binnen uw streefwaarden

Wanneer u insulinetherapie in combinatie met de insulinepen gebruikt, bent u met Guardian™ Connect in staat om uw glucosewaarde op elk gewenst moment te controleren. U wordt ook gewaarschuwd voor hoge en lage glucosewaarden op uw iPhone, waardoor u hypo's of juist hypers kunt aanpakken. Tevens kan Guardian™ Connect zo ingesteld worden, zodat familie/vrienden SMS alerts krijgen bij lage en/of hoge glucosewaarden. Het systeem beschikt ook over de mogelijkheid om de gegevens dagelijks automatisch te uploaden naar het CareLink™ therapie managementsoftware

Wilt u meer weten over Guardian™ Connect? Vraag meer informatie aan

Eric

• Getrouwd met drie kinderen, meisje van 8 en een tweeling (jongen/meisje) van 6 jaar. 
• Regional Sales Manager voor Noord Europa, dus ook veel op weg met een onregelmatig leven. 
• Gek op reizen, waarbij Nieuw Zeeland en Canada favoriet zijn. Speel graag hockey en golf. 
• Ik twitter onder @ecolla75

Leven zoals ik wil, zonder angst

Dankzij Guardian™ Connect kan ik leven zoals ik wil, zonder angst. Zonder de altijd aanwezige angst dat het fout kan gaan, omdat ik niet voel aankomen wanneer een hypo dreigt.

LEES MEER

Bzzz bzzz bzzz… 

Zo word ik gewekt in de eerste week dat ik Guardian™ Connect gebruik. Slaapdronken kijk ik op mijn horloge. ‘Lage waarden voorspeld’. Ik pak mijn telefoon en zit in een dalende trend op 4,3 mmol/L.  Op tijd om wat glucotabs te nemen.

Deze week draag ik twee verschillende CGM’s, in een soort van vergelijkings-overgangsfase. Krijg toch een hypo en interessant genoeg geeft Guardian™ Connect hier een alarm voor terwijl de andere zwijgt in alle toonaarden. Ter controle bloed geprikt en Guardian is spot on.

Voorspellende Alarmen

Hoe kan het dat Guardian™ Connect wel een alarm vooraf gaf en de ander niet? Guardian™ Connect heeft ‘Voorspellende alarmen’ die je naar eigen wens kunt instellen. Je stelt een drempelwaarde en geeft aan hoelang voor het bereiken van die drempelwaarde je gewaarschuwd wilt worden. Dit is voor iedereen verschillend en hangt samen met de lag tussen bloedglucose- en sensorwaarde. Op het moment van een alarm is er de optie om die te ‘snoozen’. Dit is plezierig, om niet constant alarmen te hebben terwijl je je hypo aan het behandelen bent.

Leven zoals ik wil, zonder angst

Dankzij Guardian™ Connect kan ik leven zoals ik wil, zonder angst. Zonder de altijd aanwezige angst dat het fout kan gaan, omdat ik niet voel aankomen wanneer een hypo dreigt. Mijn beschermer is hypo aware en daardoor ben ik aware. 

Na een aantal maanden met Guardian™ Connect zit ik op 94% binnen mijn streefwaarden, 4% erboven en nog maar 2% eronder. Dit samen met een HbA1c van 50, komend van 78!

De Enlite sensor™ met de Guardian™ Connect transmitter zijn dusdanig klein van formaat dat ik ze niet tot nauwelijks opmerk in mijn dagelijks leven. De transmitter is via bluetooth verbonden met mijn telefoon en die weer met mijn smartwatch. De notificaties op mijn horloge melden dat ik dreigend (te) laag of dreigend (te) hoog zit. Er worden geen waarden weergeven, maar dat is niet van belang. Het mijn trigger om te reageren. Dit leidt ertoe dat ik volledig op deze nauwkeurige technologie vertrouw en alleen nog maar acteer wanneer ik een melding krijg.

Routinematig tel ik koolhydraten en stem daar dagelijks mijn insuline op af. Dit is werkelijk het enige moment op de dag dat ik mij bewust ben van mijn chronische ziekte. Tot het moment dat ik een subtiele trilling aan mijn pols voel en weet dat ik actie moet ondernemen…
Disclaimer: De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van de geïnterviewde patiënt en weerspiegelen niet noodzakelijk de officiële positie of productclaims van Medtronic. Dit artikel is niet geschreven met enige verplichting of verwachting richting de patiënt om producten van Medtronic te gebruiken, te promoten of te kopen. Deze patiëntgetuigenis bevat niet alle noodzakelijke informatie voor de juiste zorg en behandeling van patiënten met diabetes. Voor zorg en behandeling van diabetes wordt u doorverwezen naar uw zorgverlener en of arts. Als zodanig kunnen personen geen beroep doen op de hierin gepresenteerde informatie over een behandelingsprogramma of het behandelen van patiënten met diabetes.